İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi

Diyabet Haftası Etkinlikleri

14 KASIM DİYABET GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Diyabet, ülkemizde görülme sıklığı giderek artan, ciddi organ kayıplarına yol açan ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilen kronik bir hastalıktır. Diyabetli bireylerin yaşam kalitelerinin arttırılması, beslenme, egzersiz, tıbbi tedavi ve eğitimden oluşan dört temel faktörde mümkün olmaktadır.
            Diyabet hastalığını önlemek, onu kontrol altına almanın ilk adımıdır.Ülkemizde önemli oranda hastalık yükü oluşturan bulaşıcı olmayan hastalıklar arasında diyabet ve komplikasyonları önemli bir yer tutmakta olup; müdahale edilmezse değişen yaşam tarzları sebebiyle bu yükün yakın gelecekte hızla artması beklenmektedir.
            Diyabet hastalığı, vücudumuzda insülin hormonunun hiç üretilememesi veya vücudun ihtiyacını karşılayacak kadar üretilememesi, ya da üretilen insülinin yeterince etki gösterememesine bağlı olarak ortaya çıkar. Diyabet kronik bir hastalık olup hayat boyu tedavi gerektirir.
            En basit teşhis bir damla kan ile yapılabilen açlık kan şekeri ölçümüdür.
            Özellikle ailesinde diyabet öyküsü olan, hareketsiz yaşayan, sağlıksız beslenen ve vücut ağırlığı fazla olan kişiler diyabet hastalığı açısından risk grubunu oluşturmaktadır. Hastalığın belirtileri; sık idrara çıkma, ağırlık kaybı, halsizlik ve aşırı susama hissidir.
            Unutulmamalıdır ki; hastalıktan korunmanın en önemli şartı, hastalık hakkında bilgi sahibi olmaktır.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü vesilesiyle Hastanemizde Diyabet Hastalığına dikkat çekmek ve diyabet hakkında farkındalığı artırmak amacıyla bilgilendirme standı açılarak bir dizi etkinlik gerçekleştirdik.

• IMG_7841.jpg
  • IMG_7839.jpg