İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi

Palyatif Bakım Haftası Etkinlikleri

Avrupa Yakası’ndaki devlet hastaneleri içerisindeki en büyük palyatif bakım merkezi olan 40 yataklı Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezimiz Nisan ayı itibariyle uzman hekim ve hemşire kadrosuyla hizmet vermeye başlamıştır.  Palyatif bakım merkezimizde amaç hastaların yaşam kalitesini ve konforunu arttırmaktır.

Tedaviye dirençli ağrıları olan hastaların ağrılarının azaltılarak dindirilmesi, hastanın kişisel hijyen gereksinimlerinin karşılanması (banyo, ağız bakımı, tuvalet, yara bakımı vb.), hareketsiz hastalarda yatak yarasının gelişmesinin engellenmesi için hasta yakınlarına gerekli eğitimin verilmesi, hastalara ve yakınlarına gerekli psikolojik desteğin sağlanması, hareket kısıtlılığı olan hastalara fizyoterapi verilmesi, ev tipi solunum cihazı bulunan ve solunum desteği alan hastaların yakınlarına gerekli eğitimin verilmesi, gerekli beslenme desteğinin sağlanması gibi hizmetleri içermektedir.

Palyatif haftası kapsamında hastanemizde Palyatif Bakım Merkezi bilgilendirme standı açılarak Palyatif Bakım Merkezimizde stajyer öğrencilerimizin katkılarıyla etkinliklerimiz gerçekleştirilmiştir.

• IMG_7316.JPG
  • BERR2386.JPG